Recepten / Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes

Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 60 minuten
Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes
Ingrediënten
  • 400 g zalmhaasje (zonder vel)
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • Enkele takjes verse (of diepgevroren) dille
  • 4 lente-uitjes
  • 1/4 witte kool
  • Koriander of platte peterselie
  • Pers de citroen en vang het sap op. Voeg de olijfolie, de sojasaus en de fijngehakte dille toe.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes van maximaal 1 cm en doe ze in een slakom. Overgiet met de marinade, meng goed en laat 1 uur rusten in de koelkast (roer nogmaals na ½ uur).
  • Snijd de kool in fijne reepjes, spoel en laat uitlekken. Spoel en snijd de lente-ui.
  • Doe de kool en de ui bij de zalm en meng voorzichtig.
  • Verdeel over de borden en werk af met koriander of platte peterselie.
Voedingswaardetabel per portie

Recept voor 4 personen

Energie kcal Eiwitten g Vetten g Waarvan verzadigde vetten g Koolhydraten g Voedingsvezels g Cholesterol (mg) Calcium (mg)
297/1240 20,5 21,5 7,9 5,3 1,9 45 72
Het standpunt van de voedingsdeskundige

Dit recept is heel geschikt voor een optimale inname van calcium, door de combinatie van kool - die calcium bevat - en zalm waar veel vitamine D in zit.

Broccolivelouté met ricotta

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 60 minuten

Zie het recept

Cheesecake met passievrucht

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 60 minuten

Zie het recept

Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 60 minuten

Zie het recept

Gegratineerde pompoen met comté

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 60 minuten

Zie het recept