Recepten / Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat

Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 35 minuten
Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 kleine tomaten
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 eieren
  • 100 ml magere melk
  • 1 kl bloem
  • 150 g verse geitenkaas
  • Peper
  • 1 kl oregano
  • 100 g geraspte emmentaler
  • Rol het deeg uit in een taartvorm en prik de bodem in met een vork.
  • Snijd de tomaten in partjes en de courgette in schijfjes.
  • Kluts de eieren los met de melk en de bloem en voeg de geitenkaas toe. Breng lichtjes op smaak met peper.
  • Schik de groenten over het deeg en giet het kaas-eiermengsel erover. Bestrooi met oregano en de geraspte kaas.
  • Bak 35-40 min. in een oven van 180 °C (let op dat de taart niet te bruin kleurt) Serveer warm … of koud!
Voedingswaardetabel per portie

Recept voor 4 personen

Energie kcal Eiwitten g Vetten g Waarvan verzadigde vetten g Koolhydraten g Voedingsvezels g Cholesterol (mg) Calcium (mg)
392/1639 15,7 24,3 5,9 28 1,2 72 259
Het standpunt van de voedingsdeskundige

Eén portie (een zesde) van de taart is goed voor 250 mg extra calciuminname, evenveel als een glas melk.

Gegratineerde pompoen met comté

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 35 minuten

Zie het recept

Cheesecake met passievrucht

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 35 minuten

Zie het recept

Broccolivelouté met ricotta

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 35 minuten

Zie het recept

Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes

  • 4 mensen
  • 20 minuten
  • 35 minuten

Zie het recept