Recepten / Cheesecake met passievrucht

Cheesecake met passievrucht

  • 8 mensen
  • 20 minuten
  • 45 minuten
Cheesecake met passievrucht
Ingrediënten
  • 180 g speculaas
  • 40 g halfvolle boter
  • 800 g magere plattekaas
  • 200 g magere yoghurt natuur
  • 120 g kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 6 passievruchten
  • Smelt de boter en meng met de speculaas (die je op voorhand tot kruimels gemixt hebt).
  • Doe het beslag in een ronde, bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Meng de plattekaas met de yoghurt en de suiker in een mengkom.
  • Roer er een voor een de eieren onder.
  • Meng telkens grondig.
  • Snijd de passievruchten doormidden, haal de pulp eruit en meng die onder de bereiding.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak 40-45 min. in de oven.
  • Laat afkoelen en haal uit de bakvorm.
Voedingswaardetabel per portie

Recept voor 8 personen

Energie kcal Eiwitten g Vetten g Waarvan verzadigde vetten g Koolhydraten g Voedingsvezels g Cholesterol (mg) Calcium (mg)
318/1332 17,4 11,1 4,8 37,1 1,4 137 197
Het standpunt van de voedingsdeskundige

Het vruchtvlees van de passievrucht is zoet en zuur. Het geeft een exotisch tintje aan dit luchtige, makkelijk verteerbare dessert, dat bovendien rijk is aan calcium.

Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes

  • 8 mensen
  • 20 minuten
  • 45 minuten

Zie het recept

Gegratineerde pompoen met comté

  • 8 mensen
  • 20 minuten
  • 45 minuten

Zie het recept

Broccolivelouté met ricotta

  • 8 mensen
  • 20 minuten
  • 45 minuten

Zie het recept

Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat

  • 8 mensen
  • 20 minuten
  • 45 minuten

Zie het recept