Recepten / Broccolivelouté met ricotta

Broccolivelouté met ricotta

  • 4 mensen
  • 15 minuten
  • 20 minuten
Broccolivelouté met ricotta
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 600 g broccoli
  • 1 middelgrote aardappel
  • 200 g ricotta
  • Optioneel : ½ kl gemalen komijn
  • Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een kookpot.
  • Spoel de broccoli en snijd in roosjes.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Doe de broccoli en de aardappelstukjes bij de ui en overgiet met de bouillon. Laat 20 minuten koken.
  • Mix de soep, meng de ricotta eronder met een garde (voeg eventueel ook de komijn toe). Breng op smaak met peper en zout en dien op.
Voedingswaardetabel per portie

Recept voor 4 personen

Energie kcal Eiwitten g Vetten g Waarvan verzadigde vetten g Koolhydraten g Voedingsvezels g Cholesterol (mg) Calcium (mg)
180/750 12,5 9,5 4,8 10,7 8,7 25 306
Het standpunt van de voedingsdeskundige

Deze soep is een volwaardige lichte maaltijd als je er wat brood bij serveert, waardoor de calciuminname verdubbelt. Dankzij de ricotta gebruik je de nodige zuivel en met de broccoli heb je ook een portie groenten binnen.

Cheesecake met passievrucht

  • 4 mensen
  • 15 minuten
  • 20 minuten

Zie het recept

Hartige taart met geitenkaas, courgette en tomaat

  • 4 mensen
  • 15 minuten
  • 20 minuten

Zie het recept

Wittekoolsla met gemarineerde zalmblokjes

  • 4 mensen
  • 15 minuten
  • 20 minuten

Zie het recept

Gegratineerde pompoen met comté

  • 4 mensen
  • 15 minuten
  • 20 minuten

Zie het recept